TokenPay

TokenPay Säkerhetskopieringsguide! (Windows & Macplånbok)

By TokenPay Team | December 26, 2019, 6:45 PM

TokenPay Säkerhetskopieringsguide! (Windows & Macplånbok)

TokenPay Säkerhetskopieringsguide! (Windows & Macplånbok)

Hej allihop, Ruben här och idag ska jag visa dig hur man gör en korrekt säkerhetskopia av din TokenPay wallet. Jag gör en separat video om detta Eftersom jag fortfarande ser folk som inte säkerhetskopierat och olyckligtvis så har några förlorat sina TokenPay trots att vi varnat dem och sagt att man alltid ska säkerhetskopiera. Det finns två sätt att säkerhetskopiera, dels med recovery phrase eller att använda din wallet.dat-fil. 

Vi börjar med recovery phrase. För att få din recovery phrase börjar du med att gå till wallet management och klicka add new wallet, ge den ett namn som wallet video och ge den ett password, skriv ner ditt password eller använd ett password som du absolut inte glömmer eftersom ditt password är viktigt. Lägg till ett valfritt extra password för din recovery phrase. Nu har jag lagt till ett password. 

Följ bara standarden. Välj språk, om det inte är något av dessa gör som jag, välj English och nu får du en recovery phrase. Jag kommer bara kopiera och klistra in det men du bör skriva ner det väldigt noggrant på ett papper, det är som cold storage recovery phrase, så skriv ner det på ett papper. Lagra det aldrig någonsin på Google Drive eller liknande eftersom det inte är säkert att ha det på internet. 

Så skriv ner det, klicka på next step, fyll i din phrase, och gör inte som jag gör nu med kopiera och klistra in. Du får helt enkelt skriva ner det och sedan manuellt fylla i det. Bara se till att det blir rätt, oj det ska vara dial. Okej. Sånt som händer. Nu kan du använda ditt konto för att skicka och ta emot medel. Kom ihåg att ha din wallet recovery phrase och ditt password på ett säkert ställe om du någonsin behöver återställa din wallet. 

Nu går vi till overview. Jag menar wallet receive, wallet video default, närhelst som du använder denna wallet. Säg att min PC dör. Då kan jag använda recovery phrase och mitt password och får då tillbaka denna wallet och kommer åt den igen. Om du vill veta hur man importerar en wallet med recovery phrase så har vi gjort flera videos om det som jag länkar till i slutet på den här videon. 

Det finns ett annat sätt att säkerhetskopiera och det är med wallet.dat-filen som du kan lägga på något i stil med ett USB-minne. För att få tillgång till den behöver du skriva RUN (KÖR). Detta i amerikanska och engelska datorer. Annars skriv kör. Nu skriver vi run skriver %AppData% klickar ok, går till T som i TokenPay. Så där ja, och här ser du wallet.dat-filen. 

Du behöver bara högerklicka på den, kopiera och jag rekommenderar att du klistrar in den på ett USB-minne. Om du kopierar den på USB-minnet kommer du ha din wallet.dat-fil på det USB-minnet. Då har du två säkerhetskopior och som alltid, förvara minst en säkerhetskopia utanför hemmet. Jag vet, jag är en riktig domedagsprofet men säg att ditt hus briner ner eller liknande. 

Då är det ingen nytta med att ha haft alla säkerhetskopior på ett och samma ställe. Jag menar det finns så många saker som kan gå snett. Så om du har en kopia utanför hemmet är du alltid garanterad att ha en säkerhetskopia på ett säkert ställe. Så spara det på ett USB-minne. Själv använder jag ett USB-minne med ett lösenord på själva USB-minnet. Det kostade kanske tjugo dollar eller cirka sexton euro. Inte så dyrt om du har en hyfsad summa TokenPay, det är definitivt värt att hålla dem säkra. 

Om du vill göra de här stegen på en Mac är inga problem. Här öppnar jag ett Finder window och ser till att TokenPay är avslutat. Trycker ner command + Shift + G. I Gå till fönstret skriver jag: library/ application/support/TokenPay, det är samma filer som i Windows application folder, kopiera wallet.dat- filen och radera sedan alla filerna i mappen. 

Detta om du vill göra en wallet.dat sync fix. Om du bara vill ta en säkerhetskopia behöver du bara kopiera den och hoppa över den här delen. Jag hoppas du uppskattat videon, och att den hjälper dig. Om du har några fler frågor så ställ dem nedan i kommentarerna. Ok, ha en underbar dag, tack för mig, hej då.

Enjoyed this article? Check out more English Tutorials or in our International category, and stay tuned to TokenPay.com for more updates.