TokenPay

TokenPay reserve kopie handleiding Windows + Mac portomonnee uitgelegd!

By TokenPay Team | January 12, 2020, 12:58 PM

TokenPay reserve kopie handleiding Windows + Mac portomonnee uitgelegd!

TokenPay reserve kopie handleiding Windows + Mac portomonnee uitgelegd!

Hallo allemaal, Ruben hier en vandaaglaat ik zien hoe je een juisteback-up maakt van jouw TokenPay portemonnee. De reden dat ik een aparte video hiervoormaak, is omdat ik nog steeds veel mensen zie diegeen back-up gemaakt hebben. Jammer genoegzijn er ook mensen die hun TokenPay hierdoorzijn verloren, zelfs ondanks onze waarschuwingen.Maak altijd een back-up. Er zijn twee manieren om een back-up te maken, je kunt dat metde recovery-woorden doen, of met het wallet.dat bestand. 

We beginnenmet de recovery-woorden en om derecovery-woorden te krijgen moet jenavigeren naar ‘Wallet Management’ en kies dan’Add New Wallet‘. Geef de portemonnee een naam;’Wallet Video’ en maak een wachtwoord. Verzeker je ervan om het wachtwoord op te schrijven of gebruikeen wachtwoord dat je absoluut niet zalvergeten. 

Het wachtwoord is belangrijk, net zoals je nog een optioneel wachtwoord kunttoevoegen om de recovery-woorden te beveiligen.Dus ik vul het wachtwoord in, ik laat alles op standaard staan. Kies jouw taal als het hiertussen staat,ik hou het op Engels en dan krijg jede recovery-woorden. Ik kopieer dezeen plak het maar je moet ze echt opschrijven!

Heel nauwkeurig op een stuk papier, ditis hetzelfde als de recovery-woorden voor de ‘cold storage’. Dus schrijf ze op papier!Bewaar nooit op iets als Google Driveof dergelijks want het is gewoon niet veiligom het op het internet te bewaren. Dus schrijfhet op, klik op ‘Next Step’ en vul de woorden in.Doe het niet met wat ik nu doe met copy &paste, je moet het echt opschrijvenzodat je het ook moet intypen.Oh, het is ‘dial’.Oké, vandaar. 

Daar gaan we en nu kun je gebruik maken vanjouw account om te verzenden en te ontvangen.Maar onthoud om de papieren recovery-woorden en wachtwoord in veiligheid te brengen voor het geval je ooit de portemonnee moet terughalen.Als we nu naar ‘Overview’ gaan, vervolgens naar ‘Wallet Receive’, ‘Wallet Video Default’. Als ikdeze portemonnee wil gebruiken, bijvoorbeeldwanneer mijn PC kapot gaat, dan kan ik de metRecovery-phrase en het wachtwoord de portemonnee weer terughalen en erover beschikken. 

Als je wilt weten hoe het importerenvan een portemonnee gaat met de recovery-woorden, hebben we hier ook een video van. Deze zal ik linken aan het eind van de video.Er is nog een andere manier om een back-upte maken en dat is met het wallet.dat bestand,die je op een USB kan zetten. Dus om er toegang tot te krijgen moet je’RUN’ typen. Dit is voor de V.S. envoor Engelse computers, als je ook dezetalen hebt ingesteld, zo niet type dan ‘Run’in je eigen taal. 

We typen nu dus ‘Run’.type ‘%AppData%’, klik op ‘OK’en navigeer naar de ‘T’ van TokenPay.Daar gaan we en hier zie je het wallet.dat bestand.Je moet alleen nog rechts-klikken, het kopiërenen ik raad aan om copy & paste te gebruikenop een USB. Dus als je dit kopieert op een USB moet je jouw wallet.dat bestandook op USB zetten en dan heb je twee back-ups. Zoals altijd, hou één van deback-ups buitenshuis.Ik ben een echte doemdenkermaar het kan, laten we zeggen dat je huis in de brand vliegt bijvoorbeeld. Dan heb je er nietsaan als al je back-ups op één plek zijn.

Ik bedoel er zijn zoveel dingendie kunnen gebeuren. Dus als je er eentje buitenshuis bewaard dan heb je altijd de garantie dat je een andere back-up ergens veilig hebt.Dus bewaar het op een USB, ik gebruik een USB met een wachtwoord op de USB zelf.Dit kostte maar twintig dollar ofzestien euro, dus niet echt veel geld.Als je een aanzienlijke hoeveelheid TokenPay hebt, is het zeker waard om ze goed te beveiligen.Als je deze stappen wilt doen op een Mac, dat is ook mogelijk. Ik laat het zien: open eenFinder-venster en zorg dat TokenPay isgesloten, druk ‘Command + Shift + G’ in en in het ‘Ga naar de map’ venster dat verschijnt, type je: ‘library/application/support/TokenPay’. 

Dit zijn dezelfde bestanden als in de Windowsapplicatie-map. Back-up het wallet.dat bestanden verwijder alle bestanden in de map.Dat is wat er nodig is voor desynchronisatie-fix met het wallet.dat bestand. Trouwens, wanneer je gewoon een kopie wil maken van de back-up dan kopieer je deze gewoon en dan kun je dit gedeelte overslaan.Dus ik hoop dat jullie weer van deze video genoten hebben en dat ze video jullie helpt. Als jenog meer vragen hebt, voel je vrij om dat hieronderte doen bij de comments Ik wens jullie een fijne dag.Ik ben weg, gegroet.

Enjoyed this article? Check out more English Tutorials or in our International category, and stay tuned to TokenPay.com for more updates.