TokenPay

TokenPay portomonnee installatie / nieuw adres / reserve kopie [Windows]

By TokenPay Team | January 9, 2020, 12:20 AM

TokenPay portomonnee installatie / nieuw adres / reserve kopie [Windows]

TokenPay portomonnee installatie / nieuw adres / reserve kopie [Windows]

Hallo allemaal, Ruben hier en vandaag laat ik de installatie zien van de TokenPay Portemonnee. Je begint met het openen van een internet browser en navigeer je naar www.tokenpay.com. Op de website log je in en dan navigeer je naar ‘Wallets’. Hier op deze pagina kies je jouw specifieke portemonnee dus als je bijvoorbeeld een Android mobiel hebt, kies je de Android portemonnee, als je een Macbook hebt, kies je de Mac portemonnee en in dit geval is het de Windows portemonnee die we gaan gebruiken. 

Dus we downloaden de Windows portemonnee, ‘Windows.zip file‘ Klik op ‘Download’, bewaar als.. Ik bewaar het op mijn bureaublad, dat is makkelijker om ernaar te navigeren. Voor het zip-bestand heb je een uitpak-programma nodig, ik zelf gebruik in dit geval WinRAR die je ook kan gebruiken met een gratis proefperiode voor het geval je geen uitpak-programma hebt. Hier gaan we dan, de download is bijna voltooid en in de tussentijd maak ik een nieuwe lege map en noem deze map TokenPay Wallet

Zo, klaar en nu heb ik een lege map en ons zip-bestand is klaar met downloaden. Wat ik nu ga doen, ik ga het zip-bestand in de lege map plaatsen. Zo, klaar. Open de map en klik met de rechter-muistoets op het zip-bestand. Kies Uitpakken.. en klaar. Nu hebben we de TokenPay portemonnee op het bureaublad. 

Klik met de rechter-muistoets ‘TokenPay.exe‘, uitvoeren als administrator en daar gaan we, we hebben nu een volledig functionerende TokenPay portemonnee maar voordat je gebruik gaat maken van deze portemonnee of dit adres, wil ik iedereen erop wijzen om een back-up te maken en gebruik te maken van een nieuw adres. Hoe doe je dat? Om een een nieuw adres te genereren in plaats het standaard adres en het standaard Stealth adres, is wat je moet doen navigeren naar ‘Portemonnee Management’ en klik op ‘Voeg nieuwe portemonnee toe’. 

We noemen deze TokenPay video en ik voeg het wachtwoord 12345 toe. Je kunt alles op de standaardwaarden laten, Als je de taal wilt veranderen is dat aan jou. Next Step, hier krijg je jouw recovery-woorden dus het is heel belangrijk om je wachtwoorden en recovery-woorden op te schrijven. Ik raad aan om dit op papier te doen en in geval van een worst-case scenario het document ergens anders te bewaren, je weet nooit maar nooit. Maak twee documenten voor het geval je huis afbrandt of iets soortgelijks. Op die manier maak je een back-up op een andere plek, het is een worst case scenario maar je weet maar nooit. 

Schrijf de wachtwoorden en recovery- woorden op. Next Step, vul hier de recovery- woorden om te bevestigen, gebruik geen copy & paste zoals ik maar schrijf het nu op en het dan overtypen, dat is de beste manier. Next Step en klaar. Als we nu naar Ontvangen gaan hebben we ‘tokenpay video Default’ en ‘tokenpay video default Stealth‘ dus simpelweg, om dit adres te gebruiken Klik op Copy Address en dat is het. 

TokenPay Staking Wallet – Create New Address
TokenPay Staking Wallet – Create New Address

Dat is je ontvangstadres dus zo installeer je een TokenPay portemonnee en weet je een nieuw adres te genereren. Als je een back-up wilt van de portemonnee is er ook een andere manier, hiervoor typ je ‘Uitvoeren’, typ ‘%appdata%’ Navigeer omlaag tot je bij de T bent van TokenPay en bewaar het ‘wallet.dat’ bestand. Dat is de hele portemonnee dus bewaar het ‘wallet.dat’ bestand ook op een USB zodat je altijd kunt terugvallen op je TokenPay portemonnee. Ik wil iedereen dringend aanraden om beide back-ups te gebruiken, dus de recovery woorden + wachtwoorden en het bestand ‘wallet.dat’. 

Ik dring sterk aan om minimaal twee back-ups te maken, misschien overdrijf ik een beetje maar een USB-stick heb je voor 8 euro of zelfs 4 voor een goedkope en als je een aanzienlijke hoeveelheid TokenPay hebt, wil je zeker zijn van een goede back-up toch? Dat was het wel weer, ik hoop dat jullie de video weer leuk vonden, wordt lid van het officiele TokenPay kanaal voor meer video’s. Nieuwe video’s komen eraan. Een mooie dag en ik ben weg.. gegroet.

Enjoyed this article? Check out more English Tutorials or in our International category, and stay tuned to TokenPay.com for more updates.