TokenPay

TokenPay – Plånboksinstallation / Ny Adress / säkerhetskopiering [Windows]

By TokenPay Team | December 22, 2019, 7:59 PM

TokenPay – Plånboksinstallation / Ny Adress / säkerhetskopiering [Windows]

TokenPay - Plånboksinstallation / Ny Adress / säkerhetskopiering [Windows]

Hej allihop! Ruben här och idag ska jag visa hur man installerar TokenPay Wallet. Börja med att öppna din webläsare och knappa in www.tokenpay.com. Du behöver logga in och sedan navigera till wallets. Inne på wallets väljer du wallet efter ditt operativsystem. Om du t ex har en Android-telefon är det Android wallet, om du har en macbook väljer du Mac wallet och i vårt fall windows wallet som vi kommer använda. 

Därför ladder vi ner windows wallet windows zip filen så tryck på download, spara som. Jag kommer spara denna till mitt skrivbord eftersom det är enklare att komma åt. För zip-filen behöver du en unzipper som t ex WinRAR som du kan pröva gratis om du inte redan har en. Ok, nästan nedladdad. Under tiden kommer jag att skapa en tom mapp som jag döper till TokenPay Wallet. Nu har vi en tom mapp. 

Vår zip-fil är nästan nedladdad och nu ska jag flytta zip-filen till den tomma mappen. Gå sedan till mappen och högerklicka på zip-filen och tryck packa upp. Nu har vi TokenPay wallet på vårt skrivbord så Högerklicka på TokenPay.exe, kör som administratör och nu har vi en fullt fungerande TokenPay wallet men innan du börjar använda din wallet eller adressen uppmanar jag alla att göra en backup och skapa en ny adress. 

Du gör det genom att skapa en ny adress istället för din default address och default stealth address. Du behöver gå till wallet management och trycka på add new wallet och vi döper den här till TokenPay video Jag kommer lägga till ett password, ett-två-tre-fyra-fem och du kan lämna alla dessa som standard, jag menar om du vill byta språk är det upp till dig. 

Nästa steg är att du får en recovery phrase och det är väldigt viktigt att skriva ner ditt password och recovery phrase. Jag rekommenderar att du gör det på ett papper och för säkerhets skull så sparar du papperet någon annanstans. Gör två exemplar om olyckan skulle vara framme och huset brinner ner eller liknande så har du en backup någon annanstans. 

Jag vet att det är det värsta tänkbara scenariot men man vet aldrig så skriv ner password och recovery phrase. Nästa steg är att skriva in din recovery phrase för att bekräfta. Kopiera inte och klistra in som jag gör utan skriv in det manuellt, det är bästa sättet. Ok, nu går vi till receive och där har vi nu TokenPay video default och TokenPay video default stealth och för att använda de här adresserna klicka på copy address. 

TokenPay Staking Wallet – Create New Address
TokenPay Staking Wallet – Create New Address

Detta är din deposit (mottagande) address och det är så här du installerar en Tokenpay wallet och skapar en ny adress. Om du vill säkerhetskopiera din wallet finns det en annan metod, du skriver run, sedan %appdata% navigera nedåt tills du kommer till T som i TokenPay och spara din wallet.dat-fil. Detta är i princip hela din wallet så Spara även din wallet.dat-fil på ett USB-minne så du alltid kan återställa din TokenPay wallet

Jag uppmanar verkligen alla att göra två säkerhetskopior, med recovery phrase med password och din wallet.dat-fil, det är så viktigt! Kanske jag tar i väl mycket med två kopior men det kostar bara några tior att köpa ett USB-minne och om du har ett hyfsat antal TokenPay så vill du definitivt säkerställa att du har en bra backup och det var det. Jag hoppas att ni uppskattat videon, se till att prenumerera på den officiella TokenPay YouTube-kanalen för mer information och videos som publiceras, ha en fin dag och tack för mig.

Enjoyed this article? Check out more English Tutorials or in our International category, and stay tuned to TokenPay.com for more updates.